Een warm welkom in Haus Sonnenwinkel!

 

Haus Sonnenwinkel staat aan de voet van de berg de Sonnenspitze en de Zugspitze in Ehrwald, het zonnigste dorp van de beroemde Zugspitze Arena. Als u even wilt ontsnappen aan de sleur van het alledaagse leven en weer helemaal tot rust wilt komen dan Ehrwald de juiste plek!
Ehrwald ligt op 1000m hoogte, ingebed in een grote open vallei, omringd door het Wettersteingebergte, de Miemingerkette en de uitlopers van de Lechtaler Alpen. Binnen 10 minuten bent u met de Tiroler Zugspitzbahn op bijna 3000 meter hoogte en geniet u van indrukwekkende vergezichten.

 

In het voorjaar, de zomer en het najaar:

Wandel of fiets naar betoverende plekken waar het af en toe lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Geniet van de rust en de weidse uitzichten. De natuur met al zijn kleurenpracht verandert met elk van de jaargetijden en is een lust om naar te kijken. In het voorjaar wordt het gras weer groen en zijn de bergtoppen nog wit, in de zomer staan de weiden vol met bloemen en de alpenkoeien. In de herfst lijkt het alsof de bossen in vuur en vlam staan door het verkleuren van de bladeren. Geen dag is het zelfde en er is altijd wel wat nieuws te zien.

Liever iets actiever, dan behoort kletteren op een van de vele bergen, zeker tot het lijstje. Diverse wandeltouren, dagtochten en huttentochten zijn ook zeer geliefde bezigheid in de Zugspitzarena. Natuurlijk kan men ook gaan mountainbiken op een van de 140 trials of een tandemsprong maken van de Zugspitze of Grubigstein.

Na een inspannend dagje is het zeker heerlijk om afkoeling te vinden in of rondom één van de blauwe heldere bergmeren waar de bergtoppen weerspiegeld worden in het water.

In de winter:

kan men skien op één van de sneeuwzekere pistes van het zeker 100 km grote skigebied of langlaufen / skaten op perfect geprepareerde loipes. Natuurlijk kan men ook een lange wandeling maken door de Moose en genieten van het uitzicht op de witte bergen. Onderweg is de kans groot dat u de arreslee tegenkomt die alleen in de winter te boeken is. 

Een andere favoriete wintersport is het maken van tochten met tourenski's of sneeuwschoenen, het nuttigen van een maaltijd in één van de knusse berghutten en terugskien of wandelen naar het dal.

Intersport Leitner en BergsportTotal verzorgen het hele jaar diverse activiteiten in de vorm van wandeltochten, kinderprogramma's, ski-lessen voor jong en oud zowel prive als in groepjes, Carving Workshop en sneeuwschoenwandelingen. Ook geeft Bergsporttotaal u als gast van Haus Sonnenwinkel aantrekkelijke kortingen voor het huren van ski's voor het hele gezin.

Na zo'n dagje buiten bezig te zijn geweest is het goed vertoeven in onze eigen gezellige Kneipe.

Wij zeggen hier Servus en hopelijk tot ziens in Haus Sonnenwinkel!
In ons gezellige en warme huis staan wij voor u klaar om er aan mee te werken dat u een mooie vakantie heeft. U zult zich snel thuis voelen in één van onze 6 comfortabele appartementen voor 2 tot 8 personen.

Liebe Grüße